Opskrift på lækre og sunde grove boller!  

 

Det er faktisk ligeså nemt at lave sunde grove boller, som at lave almindelige boller. Grove boller er et godt og meget sundere alternativ som mellemmåltid, end de mere almindelige kager og lyst brød. 

Denne opskrift på lækre grove boller er lidt anderledes, fordi dejen skal koldhæve og derfor laves dagen før. Men resultatet bliver rigtig lækkert. :-)

Dette skal du bruge: 

Havregryn, grahamsmel, hvedemel, 20 gram gær, 1 tsk. fint salt, 1 spks. sukker, 1 spsk. olie.

Fremgangsmåde:  

Opløs gæren i 3.5 dl koldt vand. Tilsæt en stor håndfuld havregryn samt salt, sukker og olien. Herefter tilsætter du grahamsmel og hvedemel (ca. halvt af hver slags) til dejen bliver lind og sammenhængende. Dejen skal være let klistret, så du kan med fordel røre i den med en ske. Når dejen har den rette konsistens, stilles den i køleskab eller andet koldt sted natten over. Brug en ske til at lægge bollerne op på bagepladen med. 

Bages ca. 20 min ved 200 grader. Der bliver ca. 8 - 10 lækre og sunde grove boller af portionen. 

Man kan også sagtens anvende andre former for groft mel end grahamsmel, ligesom man kan tilsætte kerner efter smag og behag.

God appetit.